Museum De Waag


WAAR 'T HART VOL VAN IS, STROOMT DE WERKLUST VAN OVER...

Van je hobby je werk maken in de stad waar je van houdt. Nooit gedacht dat er een overtreffende trap was, maar afgelopen maanden heb ik hem aan den lijve ondervonden. Van je hobby je werk maken in, met en voor de stad waar je van houdt. Als gepassioneerd vakman heb ik nooit een gebrek aan werklust gekend. De werklust tijdens deze klus ging gevoelsmatig echter nog verder dan ongekend.

In samenwerking met Bestwerk, Deventer Verhaal en andere Deventer bedrijven heeft Standcreators de opbouw mogen verzorgen van de indrukwekkende tentoonstelling “Stromen door de tijd. Deventer, stad van de IJssel”. Een legendarische verzameling van topstukken uit de erfgoedcollectie, 3D-reconstructies en historische animaties; 1250 jaar geschiedenis gevisualiseerd in vijf hoofdstukken.

De Waag biedt al haar bezoekers de komende maanden een kijkje in het verleden van onze levendige Hanzestad. Afgelopen maanden was het museum daartoe het prachtige decor voor diverse vormen van vakmanschap, waaronder die van Standcreators. Samen met alle andere betrokkenen kijken we met trots terug en vooruit. Hieronder enkele voorbeeldfoto's. Klik hier voor het complete album.